Mijn Verhaal: van Paraplu-Hater naar Paraplu-Liefhebber

Paraplu fan in Taipei

Je zal je vast afvragen waarom ik in hemelsnaam een paraplu merk ben gestart. Want waarschijnlijk heb je, net zoals ik (nu dus niet meer😉), een hekel aan paraplu’s. Ze gaan na één windvlaag kapot, worden zeiknat en je vergeet ze overal. De hoop op een goede paraplu heb je al zowat opgegeven.

Ik voel je, het is een hopeloze zaak. Althans dat dacht ik ook, totdat ik het anders ervaarde tijdens mijn studieperiode in Taipei, vijf jaar geleden. Ook in Taipei regende het vaak, maar iedereen had daar altijd een paraplu bij zich. Overal zag je parapluwinkels met paraplu’s in alle kleuren en maten. Ik besloot het toch nog één kans te geven, want iedere keer natgeregend worden was ook niet echt een succes.

Ik was direct verkocht. De paraplu ging open en dicht met dezelfde knop?! Ook ging hij na één windvlaag niet direct kapot. Langzaamaan kreeg ik steeds meer vertrouwen in paraplu’s. Het is tenslotte de ultieme manier om jezelf droog van A naar B te brengen (naast een auto dan, maar goed daar kunnen we niet mee winkelen en de hond uitlaten).

Nieuwe ervaringen rijker

De jaren vlogen voorbij (letterlijk en figuurlijk), ik rondde mijn Master Supply Chain Management af, vloog 1,5 jaar de wereld rond met KLM, nam 1 jaar onbetaald verlof en ging bij Rituals op kantoor werken. Bij Rituals realiseerde ik me dat ik daar niet op mijn plek zat, ik had het vrije leventje ervaren als stewardess en kon toen precies mijn eigen tijd indelen. Van 9 tot 5 op kantoor was dan toch echt wel even andere koek. Dus ik ging nadenken wat ik wilde.

Door de jaren heen, zag ik overal kapotte paraplu’s liggen, mensen die zeiknat geregend werken, en hoorde allerlei frustraties van paraplu’s om me heen. Ik wist dat dit anders kon, maar dat het er in Nederland niet was. Dus wilde ik mijn liefde voor paraplu’s met jullie delen.

Niet zomaar een paraplu

Daarom ben ik een sterke, stijlvolle paraplu gaan ontwikkelen die al je frustraties van een paraplu wegneemt en er altijd voor je is. Waar je ook bent, wat je ook moet doen. En geloof me, er gaat een wereld voor je open.

Dus wat maakt de paraplu anders? De paraplu gaat open én dicht met één knop. Er zit een coating overheen waardoor je paraplu niet meer zeiknat wordt en je hem dus rustig ergens mee naar binnen kan nemen. Er zit een tas bij met paraplu-vak, dit helpt je te herinneren om je paraplu altijd mee te nemen. Het sluitbandje werkt linksom én rechtsom, dus daar hoef je ook niet meer mee te pielen. En het beste van alles, wanneer hij omklapt, druk je op de knop en sluit hij weer normaal. Hij is niet kapot! Echt een top uitvinding, ik voel me ook altijd heel cool als de paraplu automatisch sluit. Kortom ervaar het zelf. Stiekem hoop je dan dat het vaker gaat regenen, zodat je weer kan shinen in de regen!

Mijn perfecte reismaatje

Sinds september 2020 vlieg ik ook weer parttime bij KLM. Ik combineer mijn stewardessen leven samen met het bouwen van mijn merk Sanplu. Op welke bestemming ik ook kom, standaard zit mijn Sanplu tas met paraplu in mijn koffer. Altijd op een regenbui voorbereid, ideaal als je het mij vraagt.

Liefs Beau


Older Post